Pares

El pare de la Iman amb 45 anys, el qual va començar a estudiar els 5 anys, ens explica que quan ell era petit a casa seva eren una família molt gran de la qual ell n’era el més petit. Ens comenta que en el seu poble hi havia molta felicitat tot i que hi havia molta feina hi havia gent que patia de fam, i els mitjans de vida fou l’agricultura i la ramaderia i molta gent del seu poble treballava en una mina. Ell creu que abans la gent era més productiva i que la tecnologia avui en dia en ajuda, però també ens ocupa molt de temps, tot i que cal destacar que hi ha hagut un gran canvi tant en roba, objectes d’ús quotidià, eines… Ell va començar a treballar amb 16 anys. En conclusió, ell creu que la revolució digital ser molt extrema, és a dir que quasi totes les coses s’hauran de fer de manera telemàtica.

EL pare de la Sara amb 41 anys, el qual va començar a estudiar els 5 anys al Marroc. Ens explica de què quan era petit ja hi havia televisió, telèfon, rentadora, ràdio, cotxa, etc…. També ens comenta que al cap de 21 anys va vindre a Espanya per buscar una feina millor. També diu que els mitjans de vida en aquella època era l’agricultura i la ramaderia la majoria de gent del pobla treballava en els camps. Ell pensa que hagut un gran canvi a la societat, ja que abans no hi havia tantes tecnologies com ara que gairebé tots els llocs on vagis hi ha tecnologia, per exemple abans el treball les feien les persones, però cada cop que ha anat evolucionant la tecnologia la majoria de treballs les fan les màquines o també hi ha màquines i persones. En conclusió ell pensa que hi ha hagut un gran canvia des que era petit fins ara i que pensa que és un canvi molt positiu en la societat perquè gràcies a la tecnologia en la pandèmia que aparegut en el 2020 ens podem comunicar amb els nostres familiars que no podem veure.

El pare de l’Anaïs amb 49 anys, comenta que abans les persones vivia força igual que ara, però hi havia algunes coses diferents. Ell diu que abans en els habitatges no hi havia calefacció centralitzada i a l’hivern no ho passaven gairebé amb el fred. Ens diu que abans la gent d’aquí Vic treballava més en les pelleries i ell i el meu avui eren pallaries. Diu que els canvis principals a les eines han estat en els aparells mòbils i en els ordinadors. Ell pensa que en un futur la revolució tecnològica ens farà viure menys a les grans ciutat perquè gràcies a les noves tecnologies que van surtin es podrà treballar més a distància. També ens diu que la primera feina amb contracte que va tindre va ser de monitor del lleure. En conclusió ell valora positivament els canvis tecnològics perquè li agrada molt la tecnologia i els ordinadors.

Entrevista al pare de l’Anaïs (Imatge UVic, 2000)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquesta pàgina fa servir les galetes bàsiques del wordpress.    Més informació
Privacidad